Així va començar el nostre projecte d’escola …

El poble de Gumal va sol·licitar al govern del Senegal la construcció d’una escola al poble, ja que aquests mai havien tingut una escola a Sare. Els nens de sempre a Sare han estat petits pastors, petites mames, i molt pocs han pogut anar a l’escola, ja que la més propera aproximadament a tres quilòmetres no sempre era accessible per l’extrema calor de l’estiu, o per les dificultats i sorpreses que el riu desbordat podria portar en èpoques de pluja. Les autoritats del Senegal van contestar que els era impossible la construcció d’un centre escolar i que per manca de recursos econòmics no hi havia previsió per a això.

Alguns residents a Gumal es van posar en contacte amb els seus familiars emigrats a Espanya per demanar ajuda, i aquests al seu torn amb La Rotllana per buscar la nostra col·laboració.

Davant la insistència dels ciutadans de Gumal al seu govern, cansats de no poder oferir res més als seus fills, aquest va accedir a disposar un professor que enviarien des de la capital Dakar, si els ciutadans aconseguien ni que fos construir una estructura bàsica.

La proposta del Ministeri d’Educació es va convertir en un repte per als veïns, i amb l’ajuda econòmica necessària de familiars i Rotllana van construir el primer abric o escola tradicional senegalesa per als nens i nenes. Des de Badalona, ​​Catalunya, varem enviar els diners amb el que es va poder comprar els troncs per a la construcció bàsica, i les parets de canya de l’escola, i posteriorment ser transportades a Gumal.

Al cap de poc, es van comprar els pissarres per a l’aula, i les pissarres i guixos per als nens. Després d’això va arribar el professor i la el projecte d’escola es va posar en marxa.

A partir d’aquest moment els nens i nenes en Gumal van al matí i la tarda a l’escola del seu poble

Share this...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn