DINAMITZACIÓ ALS INSTITUTS

Pont entre l’educació formal i no formal.

1380369_711121935583934_1022231062_n[1]L’ imaginari de cada centre escolar és un reflex del seu entorn però a l’hora té uns elements en comú;

No tots els alumnes senten el mateix interès pels estudis ni s’adapten de la mateixa manera als centres.

Els IES són els equipaments amb més presència d’adolescents i joves, on es concentren amistats i on es disposa d’intal.lacions esportives, informàtiques i d’estudi.  Aquesta realitat ens va fer reflexionar ja fa més de quinze anys per plantejar la dinamització del lleure dins les escoles.

 

Objectius:

  • Establir ponts entre l’educació formal i no formal per millorar qualitativament la vida del centre.
  • Apropar als joves l’educació no formal com a complement de la seva formació personal.
  • Millorar la relació amb els altres centres escolars propers.
  • Oferir un espai de trobada i d’interacció als joves amb recursos i oportunitats que són difícils de trobar en els seus entorns, tant personals com comunitaris, (ordinadors, connexió a Internet, pistes esportives, espais de trobada…).
  • Contribuir a la sociabilització i inclusió social dels joves en la societat.

 

La dinamització dels IES té tres espais de referència;

 FUTBOLL’ESPORT

Gràcies a l’activitat esportiva podem generar millors hàbits de vida i millorar la nostra percepció personal. En les nostres propostes esportives el nostra objectiu últim no és guanyar, és sentir-se bé amb tu mateix i gaudir dels altres practicant esport.

 

 

animacio-sociocultural

L’ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL

 Mitjançant l’animació potenciem la participació activa dels joves en el seu entorn, on ells mateixos organitzen diferents activitats lúdiques i culturals dirigides als joves dels nostres barris i ciutat. L’animació sociocultural ens permet fer de la diversitat cultural una oportunitat.

 

expoSENSIBILITZACIÓ 

Les accions de sensibilització com tallers, activitats, jornades i exposicions tenen l’objectiu de mostrar quin és el món del que formen part, treballant valors com la solidaritat, el treball en equip, el compromís i la tolerància I el sentit de justícia.

 

*Actualment treballem de forma estable en els dos IES de Llefià, malgrat que també havíem estat als del barri de la Salut però per manca de recursos ho vam tenir que aturar. N’hi ha 5 grups de joves estables durant la setmana i també s’organitza un programa d’activitats obert a una població d’uns 900 alumnes, amb activitats durant tot el curs.

Informació Relacionada

Càntina Solidària

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *