Rotllana

Som una associació sense ànim de lucre que treballa pels infants, joves i comunitat amb una especial motivació per donar suport a les persones amb menys oportunitats.

Desmilitaritzem l’Educació

Ens sumem a la campanya Desmilitaritzem l’Educació per denunciar la presència d’agents armats en centres educatius  i la  repercussió directa que aixó té en l’imaginari d’un alumnat en procés de desenvolupament educatiu, personal i en comunitat

Desmilitaritzem l’Educació és una campanya en què hi participem més d’un centenar d’entitats i col·lectius. Sota el lema “Les Armes no Eduquen, les Armes Maten” hem manifestat, any rere any, el nostre desacord en la progressiva militarització de determinats espais públics.

El nostre objectiu ha estat i és impedir la presència de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius, tant formals com no formals. És per això, que cada any ens hem manifestat als diferents Salons i Fires de l’Ensenyament en què l’exèrcit hi té presència perquè és considerat “una sortida educativa i laboral”.

Tot i haver-se aprovat al Parlament de Catalunya la Moció 55/XI el juliol del 2016, això ha seguit passant fins a dia d’avui.

Però la cosa no s’ha acabat aquí. En el context de pandèmia que vam començar a viure fa gairebé un any, lluny de confiar en la responsabilitat de la ciutadania, augmentar els recursos sanitaris i potenciar les xarxes de suport que han sorgit arreu, l’Estat ha anat exercint una funció de control i d’instauració d’una disciplina que no fa sinó agreujar el malestar que sentim en un moment com l’actual.

Ens reafirmem en la nostra postura en contra del militarisme i creiem que la sortida d’aquesta crisi ha de passar per posar les persones i la vida al centre invertint en educació , sanitat, dependència, cures, serveis socials, treball en condicions dignes, habitatge, cultura…

Per tot això, volem fer un pas més cap a una educació per una Cultura de Pau i la No-Violència i és per això que ens adrecem a vosaltres per donar vos a conèixer la campanya que estem duent a terme: Centres Educatius Objectors.

Amb aquesta campanya pretenem seguir denunciant la presència de l’exèrcit en els espais educatius, així com la presència d’agents policials armats, policia local o Mossos d’Esquadra que duen a terme activitats com per exemple, “internet segura” o “educació viària”.

Qualsevol presència d’agents armats en centres educatius té una repercussió directa en l’imaginari d’un alumnat en procés de desenvolupament educatiu, personal i en comunitat.

Considerant que es tracta d’activitats interessants per l’alumnat, instem al Departament d’Educació i altres institucions implicades per tal que mitjançant un diàleg amb la comunitat educativa i la campanya Desmilitaritzem l’Educació, aquestes activitats les realitzin altres persones o col·lectius experimentats, però en cap cas que formin part dels cossos de seguretat.

Al següent enllaç trobareu tota la informació relativa a la campanya i al decàleg que us comprometreu a dur a terme com a centre objector si decidiu adherir-vos:

http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/23/campanya-de-centres-educatius-objectors/

Us animem a parlar-ne als vostres claustres i consells escolars per tal de poder constituir una xarxa forta de centres objectors que treballin des de la Pau i per a la Pau.

Us hi podeu adherir al següent formulari:

http://desmilitaritzem.blog.pangea.org/2021/01/22/adhesions-a-la-campanya-de-centres-educatius-objectors/

#LesArmesNoEduquen

#LesArmesNoCuren

Deixa un comentari