Després d’un any de recaptació de fons, mercats solidaris, fires i visites al poble de Gumal , l’escola ja és realitat.

Gràcies a tots els que heu col·laborat hem recaptat els 17.000€ necessaris per construir l’escola.

Els nens i nenes van poder començar amb un mínim de material escolar bàsic per garantir la seva escolarització i pràcticament han encetat el curs amb l’edifici de l’escola. El ritme de construcció no és el mateix que el que tindríem a casa nostre, això es deu a raons culturals, però també de complicació logística, per les dificultats de l’època de pluges i la ubicació geogràfica de Gumal. Però la part més important del projectes, les dos aules,  ja estan construïdes. Els dos lavabos i l’aula de material del professor estan en marxa i esperem que aviat estiguin acabades també.

Les classes amb els alumnes fa es fan en el nou edifici, ara toca aconseguir un mobiliari digne i propi per poder estudiar en condicions, ja que els pupitres actuals de l’escola proveníem d’altres escoles que no els utilitzaven per estar atrotinats. Això ens posa en una segona fase del projecte, de cara en aquest 2019 a on volem afrontar, amb el vostre ajut, tornar a cooperar amb Gumal amb material escolar i la logística bàsica per les alules.

Aviat tindrem l’ocasió d’anar in situ a veure el projecte i esperem emportar-nos un bon reportatge gràfic, amb les impressions dels principals protagonistes les nenes, els nens i la comunitat de Gumal. No podem tancar aquest comunicat sense agrair un altre vegada en nom de Rotllana, però especialment de tot Gumal el vostre suport per contribuir a construir una vida més digne pel poble. Moltes gràcies!

Gràcies a tothom!