Notícies

Trobada XEASC

El passat dissabte 26 de novembre es va dur a terme la segona trobada esportiva entre el jovent de les entitats de la XEASC. Es va escollir aquest dia per associar la manifestació al dia internacional  contra la violència de gènere i per la prevenció a les actituds masclistes (25 de novembre), i aprofitar la trobada per acomplir una tasca de sensibilització en aquest tema.

L’acta es va organitzar a partir d’una comissió constituïda per una persona responsable de cadascuna de les entitats participants -CIJSS, Atzavara, Xixell, La Florida y La Rotllana- que, amb el suport de la XEASC, van tenir reunions durant dos mesos per organitzar l’activitat, distribuir-se l’execució del timing, les gestions i acordar la preparació de les persones participants, joves de 12 a 17 anys de les mateixes entitats.

La jornada es va realitzar a Badalona, a l’institut E. Borràs, i la participació va ser molt bona, ja que van assistir un total de 130 nois i noies. A partir de la benvinguda i jocs de coneixement, es van crear els equips mixtos, quant a gènere i a representació de les entitats, i es van realitzar els torneigs de vòlei i futbol. Els i les participants que no jugaven els partits, van poder practicar a una de les pistes, i participar en la creació d’un mural amb tòpics i experiències de masclismes que viuen cada dia i que volen esborrar, a començar de l’acte simbòlic d’esborrar-les del mural mateix amb pintura.

Les activitats esportives van utilitzar la metodologia del «esport 3», de la mà de la Rotllana i els i les participants que van guiar la resta en la definició dels acords previs amb l’equip i el fair play.

Al finalitzar l’activitat es va realitzar una petita conclusió amb el grit de «sí» del jovent a la pregunta si l’havien passat bé, i es va fer entrega d’una bossa perquè recordin el dia, la xeasc i un piscolabis perquè poguessin carregar energies.

L’equip coordinador de l’activitat es va trobar per realitzar-ne l’avaluació, i les seves conclusions també van ser positives, destacant l’alta participació, el creixent sentiment de pertinença a la xarxa d’entitats, la bona organització prèvia del programa i els espais, que va permetre que tot anés sobre rodes i que el dia fos de diversió i cohesió per tothom.

Un agraïment a totes les persones que van fer possible l’activitat, a totes les persones que hi van participar, i un agraïment especial als i les participants d’Atzavara, que van llevar-se d’hora per poder arribar a temps des de Tortosa.

Tanquem la segona edició amb ganes i propostes per la següent.. que sigui aviat! Som-hi!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *