Així que vaig pensar «O ara o mai».

entrevista blog cristina

La Mireia que se’n va a fer un voluntariat  a Bulgària. Ens explica la seva experiència personal en diferents projectes internacionals i de voluntariat, també parlem sobre els motius que han marcat la decisió de marxar cap a la ciutat de Varna (Bulgària).

La Mireia tot i venir de l’enginyeria, sempre ha tingut interès per temes socials. El com es va introduir en aquest món va ser a través d’un anunci que va veure a la biblioteca, on deia “Vols treballar a l’estranger?”.  A partir d’aquí va començar a preguntar i es va topar amb la Rotllana, on es va oferir com a professora d’espanyol pels Voluntaris SVE (Servei de Voluntariat Europeu) i per a nouvinguts, al barri de la Salut (Badalona). És important començar per aquí, doncs com explica, va ser l’inici d’una nova orientació professional.


– Mireia, explica’ns l’experiència de ser professora d’espanyol per a nouvinguts?
Va ser una experiència molt enriquidora a nivell personal i profesional. Gestionar una classe amb persones de cultures molt diferents i que no parlen res de castellà, és molt difícil i divertit alhora. Em va sorprendre la voluntat de cooperar entre ells i em va ajudar a trencar alguns prejudicis. Vaig entendre que tot i les diferències culturals, podia tenir moltes coses en comú amb molts dels meus alumnes.  També, i sobretot amb el col.lectiu més jove, em vaig adonar que en aquests tipus d’accions sempre hi ha un retorn positiu en relació a la inclusió social i la convivència entre diferents grups culturals.

– I a partir d’aquí vas començar en projectes internacionals. Com va anar?
La Rotllana em va oferir la possibilitat de fer un intercanvi professional a Palermo (Sícilia), on participaven professionals de Mèxic, Hong Kong, Itàlia i Badalona. I on vam fer visites a projectes socials amb joves que havien tingut petits problemes amb la justícia. Vam viure el dia a dia dels treballadors i educadors socials i dels joves del centre.

D’aquest intercanvi vaig treure moltíssimes coses; vaig entendre que el món no acaba a Badalona i que hi ha molta gent que fa molt bona tasca social a altres països. Vaig veure l’important que són les relacions internacionals en aquest sector. S’aprèn molt de les diferents experiències i maneres de treballar. No sabia que es podien fer aquest tipus de projectes a quatre bandes, entre quatre països tan diferents.

– Ara, a l’octubre te’n vas un any a Bulgària a fer un voluntariat internacional. Explica’ns els motius que t’han portat fins aquí.

Un dels motius principals és la situació laboral a Espanya i després de viure totes aquestes experiències,  he vist molt clar allò de  “renovarte o morir».  També he entès l’important que és internacionalitzar-se, vivim en un món global per tant considero que em de tenir una ment oberta en aquest sentit.  Així que vaig pensar…»O ara o mai».  També crec que és una oportunitat per  posar-me a prova, conéixe’m una mica més i veure si sóc capaç d’ensortir –me’n  sola en una altre país, també  el fet d’adquirir experiència professional, aprendre un idioma,  conéixer a gent de diferents entorns…

– I  per què Bulgaria?
Doncs perque a Bulgària hi havia la possibilitat d’entrar en un projecte que m’interessava molt, estaré treballant en el departament internacional de la Universitat de Varna, ajudant a coordinar tot el tema dels Erasmus, d’acollida i de sortida.

– Sembla molt interessant, estàs nerviosa?
Si clar, doncs no sé si anirà bé o no, ni com seran el companys o de si cobrirà les meves expectatives. Aquests dubtes que tenim tots quan començem un projecte nou. Però també haig de dir, que he parlat amb una noia que ja va fer voluntariat en aquest projecte i m’ha animat moltíssim, m’ha parlat molt bé i m’ha donat el seu contacte per qualsevol cosa que necessiti. És un bon inici.

Si vols més info sobre voluntariats internacionals AQUÍ

o contacta amb

projecte Voluntariat en el Món

angela@rotllana.cat

2 comentarios en «Així que vaig pensar «O ara o mai».»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *