ESTIU CULTURAL A LA PLAÇA!

Del 25 de juny al 27 de juliol, la Rotllana organitza un dels seus projectes d’estiu amb més tradició i impacte a la ciutat: l’Estiu Cultural a la Plaça. Es tracta d’una proposta amb un marcat caràcter sociocomunitari, durant la qual s’oferiran tota mena d’activitats gratuïtes i obertes a tots els infants, joves i adults de la ciutat. Tallers, esports, ludoteca o espectacles, són algunes de les propostes que es desenvoluparan. Però tal com hem dit, aquesta iniciativa es basa en un esperit sociocomunitari, i això s’expressa tant en l’equip que la desenvolupa, com en les xarxes col·laboratives que se’n deriven.

Per una banda, tenim l’equip de voluntaris i voluntàries, que està compost principalment per joves de l’entorn amb esperit col·laboratiu, que seran els encarregats de desenvolupar les diferents activitats amb el suport i guia dels professionals de la Rotllana. Per tal que el procés sigui el més profitós possible per aquests/es joves voluntàries, s’organitza la seva intervenció mitjançant un projecte d’aprenentatge-servei, a través del qual rebran una formació que les ajudarà a disposar dels recursos necessaris per al correcte desenvolupament de les diferents activitats. En finalitzar el projecte, s’entregarà un certificat als i les joves que acreditarà la seva aportació, així com les tasques desenvolupades i habilitats adquirides.

I, per una altra banda, cal destacar l’esperit comunitari de la proposta, en el sentit de buscar la col·laboració de diferents entitats de l’entorn. Donada la gratuïtat de les activitats, cal que totes les entitats que vulguin i puguin, siguin capaces d’aportar el seu granet de sorra amb col·laboracions diàries o puntuals per tal de millorar i ampliar l’oferta d’activitats. Ja està prevista la col·laboració de diferents associacions com la colla de diables o el club de korfbal. L’estiu comença, i ho fa a l’Escorxador. Benvinguts/des a l’Estiu Cultural a la Plaça!