Fomentem des de l’educació no formal, la inclusió i arrelament del jovent al seu entorn i a les xarxes ciutadanes, promovent la implicació i participació democràtica. Ho fem a partir de metodologies socioeducatives compeer to peer i l’aprenentatge i servei. Donem eines i recursos per l’apoderament dels participants mitjançant el suport a les seves pròpies iniciatives, o proposant activitats dirigides a despertar les seves motivacions. D’aquesta forma els joves incrementen les seves habilitats personals, competències socials, i la seva capacitació sociolaboral. 

Un important nombre d’activitats d’aquesta secció es troba dintre de la iniciativa ACT JOVE, que centralitza i dona coherència a projectes i activitats que comparteixen població diana, xarxes de relació, i espais d’actuació. 


PROJECTES

Ràdio pangea

RÀDIO PANGEA LA ROTLLANA

La nostra ràdio és un altaveu social per a les persones, grups, i col·lectius de la ciutat, per explicar les seves activitats, fer xarxes, o simplement fer un taller de ràdio. La idea d’un grup de joves de l’entitat de crear un programa de ràdio s’ha transformat , i ha donat lloc a un espai on tothom pot ser escoltat, amb una plataforma en línia que connecta amb la comunitat i un equip de suport tècnic.

Grup d’adolescents

GRUP D’ADOLESCENTS

Tenim diferents grups d’adolescents segons les edats. El funcionament és entre una o dues tardes a la setmana amb l’acompanyament de monitors. Es realitzen d’activitats com; tallers, sortides, i activitats amb altres associacions. Els grups organitzen les seves pròpies activitats durant tot l’any amb l’ajut de les monitores, i a l’estiu fan activitats com casals o intercanvis internacionals.

Activitats socioculturals

ACTIVITATS SOCIOCULTURALS

Amb el casal com a punt de trobada desenvolupem tallers puntuals com oferta pròpia o a petició dels joves, però també iniciatives sociocomunitàries com el famós passatge del terror, la celebració de Sant Jordi, o la participació en diferents activitats i festes del barri. També oferim els nostres espais i recursos a diferents entitats, o donem suport a grups de joves que necessitin suport per portar el seu projecte endavant.

previous arrow
next arrow

Vols saber més? Contacta amb el responsable de la secció:

melenny@rotllana.cat

CLUBS JUVENILS

Reforç escolar

INSTITUT-ESCOLA TURÒ D’EN CARITG

En l’Institut-Escola Turò d’en Caritg ofereix diverses activitats. Fem dinamització de patis per tenir contacte directe amb els alumnes. A les tardes oferim classes de reforç escolar. Treballem també amb els grups de primer a quart d’ESO organitzant activitats com scaperoom, gimcanes i activitats socioesportives com futbol masculí, femení i mixt , i també criquet. En aquest institut tenim un projecte d’aprenentatge i servei adreçat a organitzar activitats de lleure amb alumnes de primària com tallers, jocs, ludoteca, etc.

Casal diari

INSTITUT PAU CASALS

Al nostre centre fem activitats com dibuix, teatre, i un munt d’activitats esportives com korfbal, vòlei, bàsquet i futbol femení i masculí. «Tothom som grans» és el nostre projecte d’aprenentatge i servei, a on anem un dia cada setmana a fer tasques de voluntariat amb els avis i àvies. Juguem amb ells, fem xerrades superinteressats, sortim amb ells a passejar, i els fem companyia. En el nostre centre també tenim un grup d’activitats de lleure per a adolescents, suport escolar, i moltes altres activitats.

Casal diari

INSTITUT JÚLIA MINGUELL

Oferim activitats esportives com korfbal, futbol, vòlei, i socioculturals com teatre, dibuix, música. El Club juvenil del centre convida a tots els alumnes a proposar les seves activitats, i amb els dinamitzadors els oferim suport. En el centre tenim dos projectes d’aprenentatge i servei. La kantina solidària i joventuts solidàries. La kantina es troba oberta a tots els alumnes del centre en horari de pati, on un grup d’alumnes gestionem el servei de bar i destinem els beneficis a un projecte de codesenvolupament. Joventuts solidàries és una APS oberta a tothom que estigui interessat per temes socials.

Casal diari

INSTITUT BARRES I ONES

A l’Institut Barres i Ones estem organitzant diverses extraescolars per als alumnes. Tenim en marxa moltes activitats socioesportives com futbol, bàsquet, vòlei. També oferim activitats com dibuix i taller de teatre, i donem suport a qualsevol iniciativa que l’alumnat ens vingui a proposar. Des de l’institut portem a terme el projecte d’aprenentatge i servei d’activitats socioculturals per a la comunitat, organitzant activitats als parcs del barri, per a infants, joves, i tota la comunitat. Cada any acostumem a participar en intercanvis internacionals de sortida i acollida.

Casal diari

INSTITUT ENRIC BORRÀS

Dinamitzem activitats de tota mena: esports, activitats socioculturals, aprenentatge d’idiomes, orientació acadèmica i laboral, etc. Col·laborem amb diferents entitats per poder oferir als alumnes del centre una oferta d’activitats variada, enriquidora i accessible. El nostre projecte d’aprenentatge i servei es diu «listen to me» i es basa a desenvolupar activitats musicals i escèniques per oferir-les a entitats de la ciutat per les seves festes i actes. També oferim un projecte per formar entrenadores i entrenadors esportius.

Casal diari

INSTITUT ESCOLA LA MINA

A l’Institut Escola la Mina actualment es duen a terme activitats les tardes de dilluns a dijous. Aquestes activitats principalment consisteixen a oferir un espai als joves on puguin reforçar els seus coneixements acadèmics amb el suport d’un professional, i fer diferents tallers com robòtica, manualitats, etc . Per altra banda, també s’ofereix fer tastets d’esports, on predominen el futbol i el voleibol. Aquestes activitats són dirigides a totes les noies i nois de l’ESO encara que també estan obertes als alumnes dels diferents graus que s’imparteixen al centre.

previous arrow
next arrow

Vols saber més? Contacta amb el responsable de la secció:

octaviosm@rotllana.cat