La delegació de la Rotllana que va anar al poble de Gumal, al Senegal la setmana passada, torna amb la primera pedra posada per la construcció de l’escola de primaria.

Aviat els treballs de construcció de l’edifici de l’escola hauran de donar pas a la consolidació de l’educació en un petit poble de la regió rural de Tambacounda, la més pobre del país, que mai havia tingut escola.

La setmana passada hem estat testimonis una vegada més de la importància que té l’educació bàsica pel desenvolupament dels infants i la seva comunitat. No n’hi ha progrès humà en camps com l’educació, la sanitat i l’organització social, sense el suport de l’educació com a conquesta de millora de la qualitat de vida.                           A Gumal estem a un petit pas d’aconseguir-lo gràcies a les aportacions desinteressades de persones anònimes, grups de joves, entitats socials, i l’ajuntament de Santa Maria Palautordera que ens va donar 7.500€. Encara no hem aconseguit tots els diners necessaris però ara estem més a prop i la il·lusió del que hem trobat al Senegal ens farà arribar fins l’objectiu marcat.

A Gumal les nenes i nens estan contents, per fi tindran una escola digna en condicions per poder estudiar independentment de les temperatures extremes de calor o de les pluges tropicals. Tothom està content, els nens i nenes, les mares, la comunitat en general, finalment s’acompleix un somni del poble, “tenir una escola a on projectar el seu futur”.

Ara es podrà evitar el trencament de més famílies per la immigració per raons d’extrema pobresa, també la mort dels seus homes i joves al Mediterrani per creuar a Europa. A Gumal es comença a pensar que que un altre futur es possible.

Aquest dies hem estat testimonis de com un fet tant simple com poder anar a l’escola pot significar tant per la comunitat d’un poble i els seus nens. Ens resulta impossible explicar-vos les emocions captades i viscudes, però si que us podem fer arribar l’agraïment i la felicitats de tothom a Gumal per l’inici d’aquest esdeveniment.

Gràcies de tot cor en nom dels nens de Gumal, nosaltres els hi van prometre que ja no els hi deixarem més sols!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *