Acció sociocomunitaria

Des dels projectes sociocomunitaris com ,“Barri en Rotllana Barri per a tothom” hem apostat per donar, rebre i compartir. Recuperant el carrer com a punt de trobada i espai de convivència en els barris perifèrics de Badalona.

Alhora els espais sociocomunitaris són punts de suport i promoció del voluntariat al barri i la construcció de xarxes socials. Gràcies a això hem pogut oferir serveis com l’acollida a les veïnes i veïns nouvinguts, i fer diferents propostes per fer trobades intergeneracionals i en la diversitat.

EL CONCURS DE MÚSICA DE BADALONA
EL BADASONA

Amb la voluntat de promocionar i donar suport als músics i bandes emergents, i de contribuir a la socialització mitjançant la música, va néixer el concurs de música de Badalona i posteriorment la mostra de música local de Badalona, el Badasona.

Al concurs oferim un aparador per als músics que s’inicien i busquen un espai per promocionar-se, tenim en valor aspectes com: el gènere, la diversitat i el background de les bandes. Al Badasona, construint un espai de trobades per a la música a Badalona. 

ESTIU CULTURAL A LA PLAÇA

Aquesta és una proposta d’activitats d’estiu orientada a incrementar la inclusió social i la cohesió comunitària, a partir de la dinamització i el propi protagonisme dels participants, mitjançant la metodologia d’aprenentatge i servei. 

És un lloc de trobada intercultural i intergeneracional, ja que hi participen famílies, joves, infants i gent gran de totes les edats i condicions. El projecte contribueix a crear un vincle amb la comunitat a més d’apropar-la a noves activitats de lleure, culturals o fisicoesportives, totes gratuïtes i a l’aire lliure.

L'ESTIU ÉS TEU

L’estiu és teu és una oferta de casals en període de vacances d’estiu per a infants, adolescents i joves. Amb propostes adaptades a les diferents edats i motivacions, realitats familiars del barri, i amb un preeminent rerefons d’educació en el lleure. 

Els casals permeten fer nous amics i amigues, conèixer llocs inèdits per als participants, i tenir al seu abast un munt d’activitats que durant el curs no són possibles, o que són de difícil accés per a moltes famílies del barri, però que durant els casals són l’experiència més important d’estiu per a molts dels seus participants.

VOLUNTARIAT, APRENENTATGE I SERVEI

Oferim orientació personal i mentoria, amb capacitació sociolaboral des del voluntariat local internacional. Fomentem el voluntariat en totes les seves possibles facetes, treballant sobretot amb la metodologia d’aprenentatge i servei. 

Els projectes de voluntariat es troben encercats dintre de la llei del voluntariat a Catalunya, amb tots els seus serveis i oportunitats. Les propostes de voluntariat contribueixen a donar servei a diferents necessitats i realitats del barri, però també contribueixen a generar xarxes, amb escoles d’adults, centre eductius de primària, etc.