Acció sociocomunitaria

SECCIÓ SOCIOCOMUNITARIA

Des dels projectes sociocomunitaris hem apostat per donar, rebre i compartir recuperant el carrer com a punt de trobada, com a alternativa a la degradació urbanística i dèficits de convivència en els barris perifèrics de Badalona.

Ha estat important trobar punts de suport com el voluntariat al barri, i el treball en xarxa. Gràcies a això hem pogut oferir serveis com l’acollida als nouvinguts, i propostes per les trobades en la diversitat i intergeneracionals.

El Casal per a adolescents es desenvolupa a l'estiu i ofereix als joves poder gaudir d'un ampli ventall d'activitats de tota mena. Algunes de les activitats més destacades són les diferents sortides amb un marcat caràcter estiuenc, els tallers per tal de descobrir noves motivacions, activitats esportives, i moltes altres. A més, oferim als participants la possibilitat de realitzar les seves pròpies propostes d’activitats.

L'Estiu Cultural a la Plaça és una proposta d'activitats d'estiu orientada a incrementar la inclusió social i la cohesió comunitària, a partir de la dinamització i responsabilització dels participants, mitjancçant la metodologia d'aprenentatge i servei. És un lloc de trobada intercultural i intergeneracional, ja que hi participen famílies, joves, infants i gent gran del barri de La Salut. El projectes contribueix a crear un vincle amb la comunitat a més d'aproparla a noves activitats (esporitves, musicals, culturals o creatives) totes gratuites i a l'aire lliure.

Participem en el Projecte d'adidas Breaking Barriers. L'objectiu del projecte és aconseguir la igualtat de gènere en l'esport. Gràcies al Projecte Breaking Barriers d' @adidas estem desenvolupant un pla de treball per a aconseguir i fomentar la igualtat d'oportunitats per a les dones , tant en el mòn de l'esport i del lleure, com en la societat en general. 7 dones i tres homes de la nostra entitat impulsaran estratègies i noves sinergies.

Oferim orientació personal i mentoria, amb capacitació sociolaboral des del voluntariat internacional. La diversitat es torna oportunitat amb la convivencia de joves refugiats, sense sostre i joves d'entitats amb què realitzem projectes de codesenvolupament i joves amb beques de voluntariat internacional Eramus+. Els joves alternen formació amb activitats de voluntariat a la nostra entitat.

És un projecte de suport economic a joves per continuar la seva formació universitària o de cicle superior, combinant els estudis amb un voluntariat social en projectes de la nostra entitat. L'entitat fa el seguiment i acompanyament en la formació dels i les joves i en el voluntariat amb itineraris personalitzats.

Programa de capacitació sociolaboral mitjançant contractació en pràctiques.