ACTIVITATS INFANTILS

La secció infantil, més coneguda com l’Esplai Chiribiripum, forma part de l’oferta educativa que s’ofereix als infants dels barris de Llefià i la Salut entre els 3 i els 12 anys. Les famílies del barri participen d’aquesta proposta ja que ens adaptem a les diferents necessitats i demandes dels infants que hi participen donat que les famílies formen part del món laboral i busquen la manera de poder conciliar la seva vida professional i laboral. El nostre treball com a educadors/es en el temps de lleure consisteix a fomentar la participació dels infants a partir de propostes i activitats que afavoreixin l’aprenentatge i el desenvolupament integral. Els infants que hi participen adquireixen habilitats, construeixen noves relacions, descobreixen les seves capacitats i interessos i fomenten actituds de respecte i cooperació a través del treball en valors. Tenim en compte les necessitats del barri i del context educatiu dels participants, tant dels infants com de les famílies, amb l’objectiu de conèixer cadascuna de les individualitats i poder donar resposta. 

CASAL DIARI

El Casal Diari, destinat a infants de P3 fins a 6è de primària durant els mesos d ‘octubre a juny, ofereix a les famílies un espai que els permet conciliar la vida laboral o personal mentre els seus infants poden gaudir d’un entorn on jugar entre iguals i amb l’acompanyament de l’equip de monitores i monitors. La realitat és que molts infants han de jugar sols a casa o sense un adult que els acompanyi i participi activament en la seva activitat.

Creiem que la nostra tasca és imprescindible per tal d’oferir aquesta possibilitat als infants del barri amb l’objectiu de desenvolupar-se autònomament, amb la companyia d’altres infants, desenvolupant valors com el respecte, la imaginació i creativitat, saber compartir… a través del joc com a eina d’aprenentatge.

ESPLAI CAP DE SETMANA

L’Esplai de Cap de Setmana funciona dos dissabtes al mes des d’octubre fins al juny. Les activitats que s’ofereixen estan relacionades amb l’educació en el lleure i són el mitjà amb el qual l’equip d’educadors i educadores potencien el desenvolupament de valors com el treball en equip, la cooperació, el respecte entre iguals, la cura i respecte per la natura i la ciutat, respectar l’opinió dels altres, trencar el conformisme, superar els obstacles, elaborar projectes, ser resolutius… És una proposta que oferim als infants de l’esplai diari per poder gaudir d’altres activitats que no es poden fer al llarg de la setmana com poden ser excursions, visites al museu, sortides al parc… Pretenem, a través de l’oferta lúdica i educativa que tenim, incidir en els infants dels barris de Llefià i la Salut de Badalona per tal d’aportar-los millors valors que creïn una societat més igualitària, tolerant i diversa. 

CASALS

Els Casals són espais on compartir i conviure. Pretenem educar en el temps lliure mitjançant el joc, reforçar i desenvolupar aquells aspectes humans bàsics on l’educació formal de vegades no hi arriba a profunditzar. Aspectes com els hàbits personals, els valors humans, la creativitat, imaginació, cooperació i el respecte… Considerem que els Casals de vacances són imprescindibles per als infants dels barris de Llefià i la Salut, independentment de la seva durada, perquè ofereixen una alternativa sana i divertida a com gaudir del seu temps lliure de vacances. Donant descans a les figures que s’encarreguen de la canalla durant el curs escolar i obrint portes per a gaudir del temps lliure d’una manera diferent. S’ofereix una proposta variada amb l’objectiu de vetllar pels interessos dels infants que hi participen amb activitats com manualitats, gimcanes, dinàmiques d’interior i exterior, sortides…