ACTIVITATS INFANTILS

ACTIVITATS INFANTILS

El nostre treball com a educadors/res del lleure ha consistit a fomentar la participació de forma voluntària dels infants a través d’activitats en les quals poguessin divertir-se alhora que aprenguessin i es desenvolupessin. Durant els nostres projectes oferts, com: activitats diàries, l’esplai de caps de setmana o els casals de vacances; les i els participants han adquirit habilitats, han creat noves relacions, descobert capacitats, treballat valors i cooperat amb les companyes i companys. Sempre hem valorat les necessitats del barri i el context, per a després centrar-nos en l’entorn individual de cada infant: la família, l’escola i les amistats. L’objectiu que ens van marcar va ser que tots els infants sentissin que tenien un lloc on poder créixer com a persones.

De dilluns a divendres en horari extraescolar, oferim a nenes i nens d’entre tres i dotze anys un espai on jugar i experimentar mentre son protagonistes del seu creixement.

Aquest any les activitats han estat marcades per la situació d’emergència causada per la COVID-19. Al març vam haver de deixar de veure’ns de forma presencial i fer un exercici de creativitat per a poder portar l’experiència del casal diari a través d’una pantalla. Durant el darrer trimestre de l’any vam poder retrobar-nos en persona.

Els dissabtes a la tarda durant els mesos de curs escolar, amb la companyia i direcció d’un grup de monitores i monitors participants de forma voluntària, hem transformat l’Esplai en un lloc de descobriments i coneixement, amb ajuda del nostre entorn: sortides culturals, excursions a la natura, parcs i jardins i llocs d’interès històric. Malauradament, aquest any a causa de la crisi de la COVID-19, no vam poder gaudir de tots aquests llocs d’una forma directa i presencial i vam haver de fer-ho virtualment. Amb molts esforços però amb la mateixa il•lusió de sempre.

Els casals que hem ofert durant les vacances escolars dels nens i les nenes han tingut com a objectiu treballar des del lleure i per al lleure dels participants. No només han representat un espai lúdic per als infants, sinó que també ha respost a la necessitat de les famílies de compatibilitzar els seus horaris laborals amb l’atenció que els seus fills i filles. Cada any organitzem: Casal de setembre Casal d’hivern Casal de primavera 3 Casals d'estiu