SECCIÓ ESPORTIVA

SECCIÓ SOCIOESPORTIVA

La secció socioesportiva és un espai que es va generar per la demanda continua durant anys del jovent de Badalona. L’esport és un instrument universal i multidisciplinari, generalment aplicat a contextos competitius i d’elit. Nosaltres, treballem amb l’esport com a eina socioeducativa, amb l’objectiu de millorar el nostre entorn, fomentar la igualtat, l’equitat i l’apoderament de la dona en l’esport.

Les activitats esportives centralitzen gran part de l’oferta de la secció durant el curs, complementades per diferents propostes d’activitats no esportives; lúdiques, socials, i formatives per tal d’ampliar l’oferta i millorar la qualitat del projecte.

Escola socioesportiva de korfbal i lliga de korfbal de Badalona

L'Escola socioesportiva de korfbal té com a objectiu principal la transmissió de valors mitjançant l'esport coeducador en equip. Oferim jugar i experimentar el korfbal, un dels pocs esports d'equip per a dones i homes de competició, i activitats no esportives a preadolescents, adolescents i joves, de Badalona. Generem diversos grups socioesportius amb espais d'entrenament propis en els diferents instituts de la ciutat.La Lliga de Korfbal és una competició que fomenta els valors intrínsecs que té aquesta pràctica esportiva, aplicant les metodologies compartides de l'Esport 3. També és una alternativa per poder generar espais de competició saludable, que donin cabuda als valors treballats en l'escola socioesportiva de korfbal, posant-los en practica dins de contextos de competició, aprofitats com repta i oportunitat pel creixement personal i grupal.

Escola socioesportiva de futbol i lliga Pangea Rotllana

L'escola socioesportiva de futbol té com a objectiu, donar impuls a l'educació social en el lleure, mitjançant el llenguatge popular del futbol entre el jovent. Oferim activitats esportives i no esportives, i apostem per l'apoderament femení,valors com la cohesió del grup, el sentit de la responsabilitat i l'educació per a la salut. Proporcionem als joves una competició de futbol sala que promociona entre el jovent una visió del futbol diferent de l'imperant. En la lliga els valors com l'amistat en l'equip, el respecte vers els rivals, el joc net, i la col•laboració en l'organització són els referents. Oferim una alternativa per jugar a futbol, davant els costos de l'esport més consumista fomentant metodologies socioeducatives com el mètode de l'esport 3 de la xarxa d'entitats CommonGoal, referents en la implementació de projectes socioesportius pel desenvolupament global..

Formació joves líders

Des de l'entitat apostem per la formació en l'esport més enllà del terreny de joc, sent una formació per la vida. A més de progressar en el món de l'esport fomentem la responsabilitat, la implicació i el voluntariat per un bé pel propi de l'entorn,i per a les comunitats de les quals formen part. Oferim espais d'aprenentatge, guia,i tutoria per nodrir al jovent interessat a adquirircompetències per ser futur/es referents/es de grups socioesportius. La formació de nous líders socioesportius té tres eines fonamentals; la formació internacional, els cursos CIATE, que donen accés al títol d'iniciació com a tècnic/a socioesportiu, i el seminari de formació per a noves entrenadors i entrenadors que es realitza de forma contínua durant tot el curs.La nostra oferta formativa es manté de forma contínua durant tot el curs, procurant donar diferents respostes a les contínues demandes socials de promoure una visió de l'esport educativa. Un esport pel benestar personal i pel bé col•lectiu. La Rotllana és un referent en la formació socioesportiva en l'àmbit local i internacional.

Projecte Breaking Barriers

Participem en el Projecte d'adidas Breaking Barriers. L'objectiu d'aquesta iniciativa és aconseguir la igualtat de gènere en l'esport. Gràcies al Projecte Breaking Barriers d'adidas estem desenvolupant un pla de treball per a obtenir i fomentar la igualtat d'oportunitats per a les dones , tant en el món de l'esport i del lleure, com en el nostre entorn social. 7 dones i tres homes de la nostra entitat impulsaran estratègies i noves sinergies per assolir aquest propòsit. Breaking barriers aborda accions en l'estructura pròpia de l'organització en pro de la igualtat i equitat de gènera. En l'equip de voluntàries i professionals aporta noves eines pel seu apoderament, i a peu de pista esportiva proporciona els recursos materials i econòmics per promoure l'equitat i igualtat d'oportunitats entre les noies, dirigint-se especialment a les que tenen menys oportunitats. Una combinació de formació, activitats socioesportives i desenvolupament comunitari, dintre d'una xarxa internacional d'intercanvi de coneixements.