SECCIÓ ESPORTIVA

La secció socioesportiva de la Rotllana és un espai generat per la demanda insistent del jovent. L’esport és un llenguatge universal en totes les societats. Des de la Rotllana ens relacionem amb les activitats esportives com una eina socioeducativa al servei de les persones i les comunitats. Un mitjà i no un fi, que ens pot ajudar a millorar el nostre entorn, contribuint a fomentar la inclusió social, l’equitat, i l’apoderament social de la dona. La nostra visió de l’esport està al servei de les persones i els grups.

FORMACIÓ JOVES LÍDERS

La Rotllana és un referent en la formació socioesportiva en l'àmbit local i internacional. Des de l'entitat apostem per la formació en l'esport més enllà de la competició, sent una formació per la vida a través dels valors de l'activitat fisicoesportiva. A més d'aprendre a gaudir de l'esport, fomentem la responsabilitat, la implicació, i el voluntariat. Oferim espais d'aprenentatge i tutoria per capacitar el jovent interessat a adquirir competències per ser futur/es referents de grups socioesportius. La formació que oferim té tres propostes fonamentals; la formació internacional Erasmus+, els cursos CIATE, que donen accés al títol d'iniciació com a tècnic/a socioesportiu, i el seminari esportiu per a nous entrenadors i noves entrenadores ,que es realitza de forma contínua durant tot el curs.

PROJECTE BREAKING BARRIERS

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aconseguir la igualtat de gènere en l'esport. Gràcies al Projecte Breaking Barriers d’ adidas estem desenvolupant un pla comunitari per fomentar la igualtat d'oportunitats per a les dones. Tant en el món de l'esport i del lleure, com en l'entorn social. Un grup principalment format per dones joves impulsen estratègies i noves sinergies per assolir aquest propòsit. Breaking barriers aborda accions en l'estructura pròpia de l'organització, en pro de la igualtat i l'equitat de gènere. Aporta noves eines per l'apoderament de les voluntàries, iproporciona els recursos materials i econòmics per promoure l'equitat i igualtat d'oportunitats entre les noies a l’esport. La iniciativa s’adreça especialment a les noies que es troben en situació de vulnerabilitat. Una combinació de formació i activitats socioesportives donen forma i vida al projecte.

L’ESCOLA SOCIOESPORTIVA DE
FUTBOL I LA LLIGA PANGEA

L’escola socioesportiva té com a objectiu, donar impuls a l’educació social en el lleure, mitjançant l’ús del llenguatge popular del futbol entre el jovent. Oferim activitats esportives i socials, apostant especialment pel futbol femení. Promocionem valors com la cohesió de grup, l’arrelament en la comunitat, la responsabilitat personal, i els hàbits saludables. Facilitem als joves una competició de futbol sala que promou una visió del futbol més enllà de la mera competició. Els valors com l’amistat, el respecte vers els rivals, el joc net, i la col••laboració en l’organització, són els referents. Oferim una alternativa per jugar a futbol, davant els costos de l’esport federat i només competitiu, fomentant metodologies socioeducatives com el mètode de l’esport 3, pròpies de la xarxa d’entitats CommonGoal. Referents en la implementació de projectes socioesportius pel desenvolupament global.

ESCOLA I COMPETICIÓ SOCIOESPORTIVA DE KORFBAL

EL KORFBAL COM ESPORT COEDUCATIU.


L’Escola socioesportiva de korfbal té com a objectiu principal la transmissió de valors mitjançant l’esport coeducatiu en equip. Oferim jugar i experimentar el korfbal, un dels pocs esports d’equip per a dones i homes amb competició, i també duem a terme activitats no esportives amb la coeducació i equitat com eix. Dinamitzem diversos grups socioesportius amb espais d’entrenamenti trobada en els diferents instituts de secundària de la ciutat. La Lliga de Korfbal és una competició que fomenta els valors intrínsecs que té aquesta disciplina esportiva. , aplicant les metodologies compartides de l’Esport 3. Promocionem un espai de relació i competició saludable amb un esport alternatiu.