Institus Oberts

Clubs juvenils

Projecte d’intervenció als centres d’educació secundària on proposem activitats de lleure i oci.

D’aquesta forma ens adrecem a cinc instituts de la ciutat, i fem un pas excepcional més, arribant a l’Institut la Mina de Sant Adrià del Besòs.

Treballem en molts àmbits: voluntariat, acompanyament acadèmic, activitats socioesportives i socioculturals.

A l'Institut Escola La Mina actualment es duen a terme activitats les tardes de dimarts, dimecres i dijous. Aquestes activitats principalment consisteixen a oferir un espai als joves on puguin reforçar els seus coneixements acadèmics amb el suport d'un professional. Per altra banda, també s'ofereix fer tastets d'esports al pati on predominen el futbol i el bàsquet. Aquestes activitats estan dirigides a totes les noies i nois de l'ESO encara que alguns alumnes del grau mitjà d'electromecànica també se'n beneficien.

En l'Institut-Escola de Badalona realitzem diverses activitats. Vam començar amb la dinamització de patis on vam tenir contacte directe amb els alumnes del centre, i després ja hem començat a fer classes de reforç escolar. Treballem també amb els grups de 1er d'ESO organitzant activitats com scaperoom, gimcanes i activitats socioesportives. Els joves participen també en el projecte de Radio Pangea amb el seu programa "Ràdio Punjab" sobre el Pakistan.

A l'Institut Barres i Ones estem organitzant diverses extraescolars per als alumnes. Tenim en marxa moltes activitats socioesportives com futbol, bàsquet, atletisme,... També estem donant suport amb el reforç escolar a diferents cursos amb la feina diària i la preparació d'exàmens. Aquest últim trimestre també s'ha posat en marxa un taller sobre les xarxes socials on els alumnes poden prendre consciència de la importància de preservar les seves dades personals i fer un bon ús d'Internet.

A l'institut Enric Borràs, dinamitzem activitats de tota mena. Esports, activitats socioculturals, aprenentatge d'idiomes, orientació académica i laboral, etc. Col•laborem amb diferents entitats per poder oferir als alumnes del centre una oferta d'activitats variada, enriquidora i accessible.

Amb una població de més de 500 alumnes i sent el centre amb més cicles formatius, actualment només hem pogut centrar la tasca a conèixer l’alumnat i el treball previ al centre.

A l'institut Pau Casals duem a terme diferents activitats extraescolars socioculturals, socioesportives i de suport acadèmic. Entre les activitats destacables hi ha: el taller de teatre, el grup de futbol femení, el taller d'anglès i el programa de ràdio "Ona Pau Casals".