DINAMITZACIÓ JUVENILGeneral

Art teràpia i adolescents

MANSARTETERÀPIA-PORTADA

¿Què és l’art teràpia?

L’art teràpia és un mitjà per tractar les emocions a través de l’expressió artística i la creativitat, una eina per coneixe’ns millor i treballar les potències i els conflictes, un medi per a l’expressió de pensaments i sentiments en un entorn lliure. En l’art teràpia, res no està bé ni mal fet, el resultat no sempre és important, si en canvi el procés i l’experimentació.

arterapia-portadaPer les seves característiques, des de l’entitat creiem que aquesta activitat és especialment beneficiosa en l’etapa adolescent doncs és un període vital molt sensible a les formes en que es percep el món i a un mateix, a les vivències i a la vulnerabilitat que sovint es manifesta entorn als judicis, la imatge, els estereoptips i les jerarquies socials dins dels grups. Si a més hi afegim els estigmes que es poden generar per ser d’un determinat barri o per situacions concretes a nivell familiar, social i/o personal, ens trobem en un període de formació de la personalitat clau i molt susceptible a condicionants.

En aquest sentit, l’espai alliberador i entre iguals que poden trobar els joves a través de l’art teràpia pot reforçar aspectes com la confiança en un mateix i treballar bloquejos com el «jo no valc per», «jo no sé fer això» a més de facilitar l’expressió i la relació amb els altres.

És per aquest motiu que començem amb aquest projecte, en un inici directament vinculat a un institut del barri,  des d’on professors i tutors són els que informen i orienten a alumnes i famílies sobre aquest taller. L’activitat nova  té lloc al Casal de La Rotllana;

Si vols rebre més informació sobre aquesta activitat.

Tallers d’art teràpia dirigits a joves i adolescents.

Pregunta’ns

rotllana@rotllana.cat o truca al  93 397 05 85

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *