GeneralInciatives Juvenils nacionals i internacionalsIntercanvis Juvenils

Intercanvi al Marroc «Be Active! Be Youth!»

“Be Active! Be Youth!“ és un intercanvi juvenil promogut per la nostre associació per promocionar el voluntariat entre els joves, estimular l’aprenentatge intercultural i reflexionar sobre la importància de tenir un paper actiu en la nostre comunitat, a més de tot allò positiu i bo de donar i rebre si som “actius“ i compromesos. El projecte es realitzarà durant les vacances escolars de setmana santa, concretament del 12 al 20 d’Abril, en Mohammedia on involucrarà a joves del Marroc i Espanya. Els objectius del projecte són els següents:
– Reflexionar sobre la diversitat cultural i fer realitat l’aprenentatge intercultural.
– Promoure el respecte, la tolerància i desfer els estereotips.
– Promoure la participació activa dels joves en la comunitat local i la vida local.
– Orientar als participants a descobrir les seves aptituds personals i a com continuar amb els estudis.
– Informar als joves sobre les oportunitats que ofereix Europa.

Els objectius transversals corresponen al desenvolupament del sentit de la iniciativa, al aprenentatge  mitjançant l’educació no-formal, l’experiència en trobades amb altres cultures i la creació d’un impacte visible en la comunitat local. Al llarg del projecte es durà a terme la capacitació dels grups promotors, es crearà una xarxa de contactes amb els socis locals i s’establiran els aspectes tècnics per implementar l’intercanvi.

Durant els dies al Marroc, hi haurà activitats amb altres joves amb l’objectiu de realitzar activitats obertes a la comunitat local que puguin donar visibilitat al projecte i, al mateix temps, promoure la participació dels joves en aquest tipus d’activitats. D’aquesta manera, treballarem per incloure als joves en la participació de propostes de solucions per resoldre la qüestió de la integració social, la formació dels mateixos en la promoció de les seves idees i a com poden implementar-les per ells mateixos, establir un diàleg internacional no només entre els participats sinó en la comunitat local en la què serà convidada a les activitats. En relació a les activats, utilitzarem diferents formes de fomentar la participació de tots els joves mitjançant la realització de dinàmiques per crear cohesió de grup, promoure l’aprenentatge intercultural, etc… Els integrants de cada país prepararan material per descriure el context i informació general en relació als temes del projecte. Realitzarem activitats en un centre d’acollida infantil per estimular la participació activa i l’oportunitat d’aprenentatge que suposa pels joves. També es duran a terme activitats obertes en les què podrà participar el veïnat sense estar directament involucrat en el projecte. Les activitats proposades s’emmarquen dins l’educació no-formal, fent èmfasi en les diverses formes d’aprendre, també amb el Youthpass i la redacció d’un diari; on hi haurà un procés de sensibilització per reflexionar, documentar l’aprenentatge i les habilitats adquirides en les diferents etapes del projecte. Així mateix, en aquestes fases es treballarà per contribuir al desenvolupament personal dels joves, promoure la tolerància i reduir els prejudicis. A més a més, amb aquest projecte els joves tindran l’oportunitat d’organitzar-se per sí mateixos, assumir responsabilitats i millorar les seves habilitats per resoldre problemes de forma independent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *