Bon viatge furgo!

El passat dissabte 5 de febrer ens vam acomiadar de la nostra furgoneta, per destinar-la a un ús més profitós donant-la a l’Associació «Same Omarly Gumal«, nostra partner en el projecte «una Escola per Gumal«.Als últims mesos, d’acords amb les restriccions per les emissions, no li estàvem donant molt ús, al mateix temps que a Gumal continuen desconnectats de la resta de zones, sobretot dels centres hospitalaris.
Recordem que Gumal es troba a Senegal, al costat est, a prop de les frontera amb Guinea Cronaky, entre Tambacounda i Kédougou, a prop del riu Gàmbia, uns dels últims pobles abans de l’entrada a la Selva pel parc nacional de NIOKOLO-KOBA. El poble depèn administrativament de l’ajuntament de MISSIRA, ciutat situada a uns 40km.
GUMAL no té dispensari de salut, edifici públic o equipament comunitari. La primera escola a la història del poble, de fustes, va començar el seu funcionament el gener del 2017 a petició dels seus veïns i per col·laboració de la Rotllana, i actualment ja compta amb una construcció sòlida amb dues aules, banys i un despatx pel professor.
L’incomunicabilitat amb les zones centrals fa que es perdi qualitat de vida, dificulta aconseguir material de primera necessitat i poder acudir a un centre mèdic amb temps.
Des de Rotllana volem continuar donant suport a la millora de la qualitat de vida dels nostres amics de Gumal, la furgoneta marxa doncs al Senegal, perquè pugui ser mitjà de transport per persones i materials. Que pugui ser tan profitosa com ho va ser aquí amb nosaltres!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *