Comença el Nik@ project

La Rotllana acull a professionals de l’esport de tot el món  en un intercanvi de bones pràctiques al voltant de l’esport com a eïna d’inclusió social.

47pic1Nik@, és una metàfora de la paraula grega nike, que serveix per nombrar la devesa grega de l’esport i la victòria. Molts segles després, l’esport és una de les activitats humanes que congrega més gent en el món, i per això des de la Rotllana ens hem plantejat, pensar, reflexionar i realitzar un intercanvi de bones pràctiques, amb educadors i educadores de tot el món, en un curs de formació que es realitzarà per Catalunya, i en especial a Badalona, actualitzant als nostres temps el significat de Nik@.

Educadors socials, esportistes, professionals de l’esport de països com Tunísia, Jordània, Egipte, Turquia, Moldàvia, Polònia, Hongria, Franca i Portugal, completaran amb participants catalans l’equip de treball del projecte finançat pel programa Erasmus+ de la unió europea.

Els eixos principals són:

• Analitzar els esports de masses i com aprofitar el seu impacte social com una eina cohesionadora en la comunitat.

• Realitzar un intercanvi de bones pràctiques.

• Millorar la implementació de l’esport com a mecanisme d’inclusió social.

• Realitzar un intercanvi de metodologies pràctiques per utilitzar l’esport com element de construcció d’identitat personal positiva.

• Desenvolupar noves propostes en el marc internacional i que gràcies a l’esport pugui donar a conèixer altres cultures i agermanar nacions.

• Donar a conèixer l’experiència de la Rotllana i altres experiències de bones pràctiques al voltant de l’esport que es donen a Catalunya.

Els participants realitzaran sessions esportives des de l’educació no formal a escoles de Badalona, presentacions de bones pràctiques, aprendran esports alternatius com el korfbal i el últimate freesbe, i posaran al servei de tothom una web amb informacions i recursos del projecte. https://besportive.wordpress.com/

Com a objectiu final es vol formar una xarxa permanent al voltant de l’esport i l’educació no formal amb seu a Badalona.

Els participants realitzaran una estada del 18 al 29 d’aquest setembre, amb un programa oficial del 20 al 28, ple d’activitats esportives, visites, presentacions, etc.

Un comentario en «Comença el Nik@ project»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *