Uncategorized

Exposició Fotogràfica Voluntariat a Badalona. IDENTITATS COMPARTIDES

A partir del 10 de Juny a la Biblicoteca  Can Casacuberta.  Exposició que mostra com es viu el fet de ser VOLUNTARI a través de les PERSONES que fan Voluntariat als barris de Badalona.

IDENTITATS COMPARTIDES

«Les persones conformem la societat i aquesta ens retorna com un mirall qui som i que fem»

L’escriptor Amin Malouf ens va mostrar que les persones són el resultat d’una trajectòria. Estem constituïts per un gresol d’ identitats formades per imatges, records, fets, aprenentatges i decisions, convertides en identificacions que hem anat adquirint i construint al llarg de la nostra vida. L’acumulació d’aquest bagatge que ens configura com irrepetibles, també ens permet compartir diferents aspectes de la nostra vida amb els altres, mitjançant unes identitats compartides.

10614_641548682541260_497326464_nEn el marc de la Iniciativa juvenil Volintegration, “juventut que participa comunitat que millora”, us presentem aquesta exposició fotogràfica que mostra persones amb recorreguts vitals molt diferents, però amb un tret identitari comú, l’esperit de servei als altres mitjançant el voluntariat. El voluntariat és resultat de la construcció d’una identificació compartida, que emergeix de la trobada entre necessitat i altruisme. Això és precisament el que hem tractat de mostrar amb aquesta exposició, com és viu el fet de ser voluntari a través de les persones que fan créixer i rotllar projectes en una associació. Moltes vegades hem intentat captar el voluntariat en significants o l’hem donat imatge amb fotogrames d’ activisme, amb tal de mostrar que és el que fan, però en aquesta ocasió hem preferit evidenciar el que reflecteixen els rostres dels protagonistes, què formen part del que anomenem voluntariat de proximitat, en el seu mateix entorn, barri, ciutat, comunitat. Si us enfileu a les mirades, als plecs dels seus rostres i us deixeu portar per les seves expressions, de ben segur que reconeixereu com a pròpies algunes de les seves sensacions i emocions. Però si presteu més atenció podeu intentar esbrinar en cada un d’ells/es quines raons han pogut tenir per decidir ser voluntaris i potser trobareu la vostra pròpia projecció. Aquesta ha estat la nostra radiografia en un precís moment sobre el voluntariat que a la Rotllana es comparteix com a tret comú. Parafrasejant a en Amin Malouf ha estat un intent de fer prevaldré la identitat compartida, com a valor personal i premissa sociocomunitària per fer front a les mutables formes d’exclusió social.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *