Intercanvis JuvenilsINTERNACIONAL

Intercanvi juvenil BEINvolved

BEINvolved”- «Estar involucrat» – Intercanvi juvenil – KA1- Mobilitat de la joventut- Programa «Erasmus Plus»

Lloc: Badalona

Data: del 20 al 30 de juliol de 2018

Participants: 10 + 2 líders per país

Rang d’edat: 14-17 anys

«BEINvolved», és un projecte iniciat per la nostra organització per oferir l’oportunitat d’aprendre, créixer i compartir realitats amb altres països, i estimular el voluntariat entre els joves i el «aprenentatge intergeneracional«.

Els temes seleccionats estan relacionats amb el treball de sensibilització que els promotors realitzen a nivell local, per fomentar l’aprenentatge intercultural i la diversitat cultural com una oportunitat i promoure la participació activa dels joves a la Comunitat.

Els objectius del projecte són:

– Reflexionar sobre la diversitat cultural i realitzar un aprenentatge intercultural

– Promoure respecte, tolerància i trencament d’estereotips

– Promoure la participació activa dels joves en la vida social i la comunitat local, especialment el voluntariat amb gent gran.

– Orientar els participants a descobrir les seves actituds personals i com seguir els estudis

– informar als joves sobre les oportunitats al voltant i arreu d’Europa,

Durant tot el projecte es realitzarà formació per a grups de promotors, es faran contactes amb els socis locals i s’establiran els aspectes tècnics per a la implementació de l’ intercanvi. En particular, durant els dies a Badalona, ​​hi haurà activitats amb altres joves, oberts a la comunitat local que puguin donar visibilitat al projecte i promoure la participació dels joves en aquest tipus d’activitats.

D’aquesta manera, treballarem per incloure els joves a proposar solucions per resoldre la qüestió de la integració social, capacitar als joves en la promoció de les seves idees en iniciatives socials que s’implementen ja que estan disposades a assumir la responsabilitat i establir una el diàleg internacional, no només entre els participants, sinó també entre la comunitat local, serà convidat a les activitats.

Sobre les activitats, utilitzarem diferents maneres d’incentivar la participació de tots els joves, com ara dinàmiques, fòrums de vídeo i per promoure l’aprenentatge intercultural, els participants de cada país elaboraran material per descriure el seu context i informació general relacionada amb els temes del projecte. Realitzarem activitat en una residència per a gent gran, per estimular l’aprenentatge intergeneracional i l’oportunitat que suposa per als joves. També realitzarem activitats obertes en les quals pugui participar la població local que no participi directament en el projecte.

Les activitats proposades s’emmarquen dins de l’educació no formal, fent èmfasi en les diferents maneres d’aprendre i, a través de Youthpass i la redacció d’un diari, hi haurà un procés de conscienciació, per reflexionar i documentar l’aprenentatge i les habilitats adquirides en les diferents fases de l’aprenentatge. el projecte.

Durant aquestes fases, treballarem per aportar el desenvolupament personal dels joves, promoure la tolerància i reduir els prejudicis. A través d’aquest projecte, els joves tindran l’oportunitat d’organitzar-se per si mateixos, assumir responsabilitats i millorar les seves habilitats per resoldre problemes de forma independent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *