Activitats d'EstiuGeneralInciatives Juvenils nacionals i internacionalsIntercanvis JuvenilsINTERNACIONAL

Intercultu(R)eality

Si d’alguna cosa és sinònim el mot «estiu» per a La Rotllana és: «conèixer». Una època on l’associació agafa un ritme endimoniat i es converteix en un testimoni privilegiat de casals, lleure a l’espai públic, sortides i sobretot, viatges i intercanvis. A casa nostra o en altres indrets d’Europa, amb persones vingudes d’arreu. Coneixent, entenen i interioritzant aquells petits detalls que ens fan diferents i a la mateixa vegada tan iguals.
IMG_5643

Fa pocs dies va concloure un d’aquests viatges. Els afortunats vam poder gaudir de dues setmanes a la bella Sicília de workshops, activitats, debats, etc.. en els que parlar, debatre, qüestionar allò que coneixem sobre els mass media i com aquests influeixen en la nostra percepció dels «altres». Organitzat per The Association InformaGiovanni i amb el suport de la Comissió Europea mitjançant el «Erasmus+ Programme«, el Intercultu(R)eality és un projecte multitasca amb l’objectiu de lluitar contra tot tipus de racisme, intolerància, extremismes, fent servir l’educació no formal com a vehicle principal per promoure la tolerància activa i l’aprenentatge intercultural.

IMG_5635

 Un dels principals objectius del Intercultu(R)eality és aprofundir en l’educació sobre els mass media per tal de permetre als participants desenvolupar competències en la lectura crítica dels continguts que aquests ens ofereixen i del rol que els media tenen en la promoció dels drets humans i la tolerància. Mitjançant la pluja d’idees, la simulació, el teatre i el joc de rol els participants vàrem aprofundir en fenòmens com la xenofòbia, el racisme i la discriminació, la diversitat cultural, els estereotips i els prejudicis.

IMG_5670

Un total de 26 persones provinents de les següents associacions: Aventura Marão Clube (Portugal), Asociación La Rotllana (Espanya), MTÜ NOORTEVAHETUSE ARENGUÜHING ESTYES (Estonia), ASSOCIATION CENTER FOR INTERCULTURAL DIALOGUE (Macedonia) i Associazione InformaGiovani (Italia) com a amfitrions del projecte.

 

IMG_5627

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *