General

Jovan Divjak rep el Premi Contructors de Pau

portada-jovan

Jovan Divjak l’exgeneral serbi que va desertar de l’exèrcit Iugoslau per defensar Sarajevo al setge sofert a la guerra de Bòsnia, va rebre ahir al Parlament de Catalunya, el Premi Constructors de Pau, concedit per l’Institut Català Internacional per la Pau.

dvijak_3«El jurat ha decidit distingir l’ exgeneral, pel seu coratge, com a militar, al desobeïr les ordres de l’exèrcit popular Iugoslau i defensar Sarajevo del setge de la guerra dels Balcans i per la seva dilatada tasca cívica amb diverses iniciatives a favor de les víctimes de la guerra «. (La Vanguardia).

Des de la Rotllana estem especialment contents per aquest reconeixement públic, doncs vam estar directament vinculats a la tasca del Jovan Divjak  i l’associació OGBH “L’educació construeix Bòsnia i Hercegovina” de la qual n’és el president i fundador, i que va néixer amb l’objectiu d’ ajudar a les víctimes de la guerra independentment de la seva ètnia i alhora contribuir al desenvolupament del seu país mitjançant l’ educació . 

rebuda-Jovan_BadalonaL’associació La Rotllana va estar involucrada en aquest projecte donant beques d’estudi per a infants i joves. Al 2006 va organitzar una trobada amb el Jovan Divjak i representants de la seva ONG a la seu de l’entitat (Badalona), amb la voluntat de valorar les possibilitats de cooperació entre diferents entitats de Catalunya amb l’ONG Bòsnia. Al 2011 vam estar donant suport de forma activa a Divjak durant els 4 mesos que va estar retingut a Viena (Àustri). En l’actualitat mantenim la relació amb l’associació OGBH amb el plantejament de tornar a rependre les relacions de col·laboració de cara l’any vinent.


Per a més informació;

21/02/2007- Trobada d’entitats amb el president de l’ONG Bòsnia OGBH

21/02/2006 – La Rotllana i una ONG Bosniana comença a treballar en un projecte d’ajuda als infants víctimes de la guerra

 http://www.lavanguardia.com/politica/20140316/54403690091/el-ex-general-que-defendio-sarajevo-recoge-manana-en-barcelona-premio-de-paz.html

http://www.elperiodico.com/es/noticias/internacional/jovan-divjak-bosnia-persiste-odio-interetnico-3195869

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *