Activitats d'EstiuGeneralNotícies

Tanquem un estiu ple de projectes

L’estiu 2023 de la Rotllana ha estat un estiu ple de projectes i activitats on hem pogut gaudir, aprendre i compartir entre tots i totes.

Enguany hem ofert un munt d’activitats internacionals, lúdiques, esportives, culturals, i sociocomunitàries, amb moltíssima participació, que han rebut molt bona acceptació.

Us deixem un recull de les activitats que hem organitzat i dut a terme aquest estiu.

Casal d’estiu per a adolescents

El casal d’estiu per adolescents ha funcionat durant 5 setmanes, amb 80 participants. Durant el casal hem promogut l’autonomia dels joves, potenciant l’ús responsable i més saludable de les noves tecnologies. Els participants han pogut gaudir d’una oferta de lleure creatiu en grup, també amb moltes sortides i activitats per passar un bon estiu amb els companys i companyes.

APS Servei Comunitari

Aquest mes de juliol, un grup de joves ha participat en una iniciativa d’aprenentatge-servei per tal d’oferir un servei a la comunitat, alhora que han guanyat habilitats i competències sociolaborals. En concret, han dinamitzat les activitats de l’estiu Cultural a la Plaça.

Durant el projecte els joves han après a dinamitzar  diferents activitats de lleure i  grans esdeveniments culturals . També  han pogut adquirir diferents   mètodes d’organització grupal i de coordinació. Els resultats han estat molt positius tant per als joves participants, com per al públic beneficiari, ja que les activitats dinamitzades han comptat amb una elevada participació i un alt grau de satisfacció entre els assistents a les activitats.

L’estiu és teu 2023

«L’estiu és teu 2023» ha estat un programa de Casals infantil des del 26/06/2023 fins el 31/08/2023. Juliol i agost han estat farcits d’activitats per la canalla,  amb en suport total de l’Ajuntament de Badalona.  En el casal s’han fet activitatsque han permès cobrir les necessitatssocioeducatives d’estiu de 300 infants del barri, arribant a les famílies i infants més vulnerables. Els casals d’estiu, amb una bona i agradable proposta de lleure educatiu,  són una proposta molt necessària durant l’època de vacances escolars.

Programa de Casals infantils de l’Esplai Chiribiripum

Com a continuïtat de la tasca anual de l’esplai Chiribiripum, tot el mes de juliol hem donat pas als nostres propis i tradicionals casals d’estiu. Des del 26/06/2023 al 21/07/2023, hem donat servei a 150 infants i les seves famílies. Amb diferents centres d’interès i activitats de tot tipus, els casals d’estiu de l’espai Chiribiripum són els que més tradició tenen als barris i també entre els de la ciutat de Badalona.

Intercanvi Internacional

L’intercanvi ConectingYouthha estat una experiència de mobilitat Erasmus+ que ha connectat a joves d’arreu d’Europa; Itàlia, Portugal, Turquia, Macedònia del nord i Badalona, per compartir activitats interculturals. Els participants han pogut intercanviar inquietuds sobre la situació del jovent a cada país i les oportunitats que en tenen al seu país i en l’entorn europeu. Un any més com des de fa ja cada estiu, des de l’any 1993, el jovent de Badalona ha gaudit d’una proposta d’estiu diferent i la nostra ciutat torna a ser visibilitzada en el mapa mundial com ciutat d’acollida.

Estiu Cultural a la Plaça

Un any més el Parc de l’Escorxador de Badalona, s’ha transformat en un lloc de trobada pels veïns i veïnes del barri de la Salut i Llefià. Enguany la comunitat ha pogut gaudir d’activitats lúdiques, esportives, artístiques i culturals, que cada vegada tenen més projecció de ciutat. L’Estiu Cultural a la Plaça ha estat un espai  de trobada intergeneracional i intercultural a on compartir, trencar estereotips,gaudint de les activitats proposades com a concerts, cinema a la fresca, esports, tallers, i moltes més.

Concurs de Música de Badalona

A l’estiu hem celebrat també les finals de la 23a edició del Concurs de Música de Badalona. Sis bandes finalistes, conjuntament amb una banda més consolidada de la ciutat, en qualitat de convidada, enguany Willio, han omplert el parc de l’Escorxador de la millor música en viu i emergent. El Concurs de Música ha comptat amb una gran presència de dones a l’escenari i ha ampliat el treball en xarxa amb diverses entitats del món musical, transformant-se en un punt de trobada entre bandes musicals i professionals del sector..

Trobada adidas Breaking Barriers

Durant el mes d’agost hem participat en la trobada organitzada per adidas a Berlín, amb motiu del partit de la Copa del Món Femenina entre Alemanya i Colòmbia. La nostra Champion Sheyla Mohamad, ha representat La Rotllana i el nostre treball. La trobada ha estat una oportunitat per destacar el suport de llarga data a la competició i als equips competidors, però també el compromís que està fent adidas per defensar les noies i les dones en l’esport a través del projecte adidas Breaking Barriers, del que formem part com entitat des de fa 3 anys.

Festival ’23 a Austràlia

Aquest estiu la Sunita Kumari, com a representant de la Rotllana, ha tingut l’oportunitat de participar en el Festival 23 celebrat a Austràlia. Paral·lelament al desenvolupament de la Copa del món femenina de futbol. Aquest festival ha estat un esdeveniment de gran rellevància en l’àmbit mundial que ha reunit joves líders de tots els continents per commemorar els èxits assolits fins a la data i per obrir les portes a futurs èxits i triomfs.

Durant la trobada, s’han dut a terme diverses activitats formatives i de lideratge. Aquestes han inclòs sessions intensives de formació, tallers d’inclusió i equitat, així com dinàmiques de grup que han fomentat la col·laboració i l’aprenentatge col·lectiu.


Amb aquest petit resum de com ha estat l’estiu a la Rotllana, comencem el nou curs amb la mateixa motivació i energia que ens han transmès aquests projectes. Seguim!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *