Totes les iniciatives de la Rotllana en col·laboració amb adidas

Un curs més hem tingut l’oportunitat de ser part de la gran comunitat del projecte Breaking Barriers i de fiançar la relació amb el patrocinador adidas.

Durant aquest curs vam poder continuar el treball al nostre GAP i participar de les formacions i trobades amb altres entitats que realitzem dintre del programa. També han estat moltes les iniciatives a les que La Rotllana ha estat convidada per donar a conèixer el treball que realitzem a diari i com ens plantegem donar resposta a les necessitats que detectem als barris. Entre d’altres recordem:

Participació en la trobada anual de la ‘Euroleague Basket One Team’.
L’objectiu de la sessió va ser donar a conèixer exemples de projectes socials amb fort impacte en la comunitat, sobretot en l’àmbit soci-esportiu.
A la trobada van intervenir membres de la coordinació de La Rotllana i dues voluntàries actives amb una llarga trajectòria de participació en l’entitat.
L’esdeveniment ha sigut l’oportunitat de rebre la visita d’una delegació d’Adidas i 17sports, que han pogut conèixer el nostre entorn, els projectes i part de la nostra gent.

Coordinació de debats de grups focals virtuals amb entrenadors/es esportius i membres del personal d’organitzacions esportives de tot el territori espanyol

El projecte adidas Breaking Barriers va encarregar una investigació sobre les barreres per participar en l’esport a què s’enfronten les noies a Europa i va identificar els passos que els practicants poden prendre per abordar aquestes barreres fent que l’esport sigui un lloc més accessible i inclusiu per a tothom.

Es va continuar amb una investigació de seguiment per ampliar aquestes troballes que tenen com a objectiu escoltar experts del sector esportiu per conèixer l’entrenament i les pràctiques a nivell de programa que poden ajudar a reduir les barreres a la participació de les noies en l’esport.
Després d’haver realitzat entrevistes a experts i llançat una enquesta a gran escala a tot Europa, es van realitzar els debats que ens han vist com a responsables de buscar, escoltar, contactar i organitzar els participants dels grups focals. Finalment vam organitzar 4 jornades amb la participació de 16 persones de 15 entitats esportives.

Participació en el taller durant la manifestació «Adidas partners day»

dos de les nostres champions van poder aprofitar de la participació a un taller sobre invertir en l’esport femení on es van presentar algunes idees de recerca i proves en petites sessions de treball. Tots els assistents eren personal d’adidas i membres d’entitats socies d’adidas com l’EuroLeague.

Oportunitat d’aprenentatge i visibilitat son els ingredients que caracteritzen les activitats a les que participem.

Participació a l’esdeveniment «Move for the planet»

Adidas i Common Goal han seleccionat projectes arreu del món amb la missió d’educar en la sostenibilitat a través de l’esport. Tant si es tracta de renovar el camp d’esports d’una comunitat amb material reciclat com de formació sobre com reduir els residus plàstics, el moviment col·lectiu significa un canvi col·lectiu.

Adidas s’ha compromès a donar els diners recaptats amb el seu moviment per l’activació global del planeta a Common Goal per donar suport a projectes d’arreu del món que eduquin i comprometin les comunitats en la sostenibilitat a través de l’esport.

La Rotllana va participar activament durant tota la setmana promocionant la practica esportiva i el registre del temps dedicat a l’esport, 10 minuts=1€ i a l’acte presencial realitzat a Barcelona.

Amb 27 membres de l’entitat, vam poder participar del circuit esportiu i dels tallers, amb la nostra aportació sobre els projecte esportius que realitzem i el nostre compromis.

Participació en el mòdul de coaching presencial

Dins del projecte Breaking Barriers s’han fonamentat uns canals de comunicació amb un objecte en comú: empoderar la inclusió de gènere a qualsevol àmbit social. Per això s’han posat en funcionament propostes de formacions per a les actuals líders o referents de diferents entitats a diversos països. Des de La Rotllana vam poder enviar una de les nostres champions a una trobada formativa a Londres realitzada amb l’aportació del Soccer Without Borders i Common Goal. El contingut va estar basat a oferir estratègies (ex. conèixer per endavant el grup a portar) i metodologies específiques (ex. com exercir competències o habilitats pròpies per facilitar l’aprenentatge a l’equip) per treballar amb la inclusió. La finalitat ha sigut visibilitzar aquests continguts i ampliar-los a entorns més necessitats.

Participació al Festival 23 dintre del mundial d’Austràlia

En el marc de la Copa Mundial Femenina de la FIFA 2023, el Festival 23 serà una celebració del poder del joc per canviar el món. El Festival 23, organitzat per Football United a Sydney, Austràlia, permetrà a un grup de dones/joves líders no binaris de la comunitat global de Common Goal i més enllà de participar en un apassionant programa de tallers, esdeveniments culturals i futbol per a bones activitats del 6 al 13 d’agost de 2023.

Ens emociona poder dir que una de les nostres champions ha sigut seleccionada i representarà la nostra entitat a Austràlia. Amb ganes de conèixer detalls de l’experiència, ja us contarem!

Campanya de recollida de punts a la App Adiclub

La idea és que els consumidors/socis d’adidas tinguin l’oportunitat de donar els seus punts de membres, que després es transformaran en una donació en efectiu a les organitzacions de la comunitat local que formen part de Breaking Barriers.
L’objectiu de la campanya és recollir els punts suficients perquè adidas pugui donar 5.000 euros a la nostra entitat, i la campanya continuarà fins que s’assoleixi el nombre de punts necessaris.

Només amb un click pot participar de l’aportació

Inclusió, perspectiva de gènere, igualtat d’oportunitats i condicions, necessitats d’espais segurs són alguns dels tòpics que defensem des de La Rotllana, i que vam trobar en el projecte Breaking Barriers i en tot el que realitzem amb adidas.

Amb condicions clarament precàries és d’orgull arribar als nostres resultats i trobar l’estima de qui entén i comparteix el valor afegit de la nostra proposta educativa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *