GeneralINTERNACIONALVoluntariat en el Món

EXPERIÈNCIES DE VOLUNTARIAT INTERNACIONAL

 Una opció per adquirir experiència i aportar valor social

El dijous passat el Joan i el Xavier van agafar un avió direcció Sícilia i República Txeca. Els dos joves han marxat dins del Servei de Voluntariat Europeu (SVE). El SVE permet a joves de fins a 30 anys realitzar un voluntariat de 2 a 12 mesos a un país diferent al de residència, amb la possibilitat d’adequar perfil a les tasques a desenvolupar. El lloc? qualsevol país que estigui dins del SVE.

joanParlem amb el Joan, que està fent un SVE a la ciutat de Parlemo (Sicília) i ens explica perquè es va decidir per un Voluntariat Internacional.

– Com has conegut el SVE?

Doncs la meva germana em va parlar d’una xerrada que havia vist sobre aquest tema i me’n va parlar molt bé, així que de seguida em vaig posar en contacte amb la rotllana per mirar com hi podia participar.

– Quins motius t’han portat a marxar a Palermo?

Just acabo d’acabar els meus estudis d’Integració social i em sembla una fantàstica idea d’agafar experiència i un nou idioma fora del meu país.

– Per què Sicília?

Itàlia és un país que sempre m’ha encantat. La seva gent, el menjar, el folklore, l’arquitectura…I Sicília no ho conec tant però em fa molt bona pinta. De totes maneres no tinc una raó concreta per anar-hi, sinó que més aviat em va sortir de dins decantar-me per Sicília.

– Què esperes d’aquesta experiència?

Espero aprendre molt de la gent de Palermo, el seu idioma, agafar molta experiència en l’àmbit social, fer amics…

– Com van els nervis?

Molts nervis per començar un nou projecte lluny de casa i del meva gent, però a la vegada molt emocionat i amb moltes ganes per aquests mesos que m’esperen!

 

* Per a més informació sobre Voluntariat Internacional

Angela d’Agostino
angela@rotllana.cat
Associació la Rotllana
93 397 05 85

2 comentarios en «EXPERIÈNCIES DE VOLUNTARIAT INTERNACIONAL»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *