Uncategorized

Es constitueix la Xarxa d’Entitats d’Acció Social i Comunitària

xarxaEl passat dissabte 20 de juliol, es va constituir la “La Xarxa d’entitats d’acció social i comunitària” que neix fruit de l’anàlisi, realitzat durant dos anys, d’un conjunt de 13 entitats que treballen des de fa més de 40 anys en diferents territoris de Catalunya, en estreta relació amb el teixit associatiu i el moviment veïnal, pràcticament tots provenim de l’educació en el lleure treballant amb la infància i la joventut.

Al llarg dels anys les nostres entitats han evolucionat per adaptar-se a les diferents realitats socials del seu entorn, ampliant els nostres objectius per donar respostes a les necessitats globals dels territoris en els que treballem.

xarxa2Actualment estem immersos en una situació de crisis econòmica que afecta al sistema social. Ens trobem davant d’un canvi social sense precedents que afecta especialment a les persones en situació de més risc d’exclusió social i vulnerabilitat  que es visualitza amb més intensitat en algunes zones del nostre país.

Els pobles, barris i ciutats estan patint un canvi intens i ràpid en el que incideixen factors diferents. Cada territori és divers i cadascú té la seva pròpia idiosincràsia, però, volem treballar conjuntament per enfortir a les nostres entitats i ser capaços de donar respostes a la nova realitat actual.

 La Xarxa  d’entitats d’acció social i comunitària,  posarà en marxa un pla d’actuació  que contempla dos períodes, una etapa inicial de setembre-desembre de 2013 durant la qual posarem en marxa la dinàmica de la Xarxa i una etapa de gener a desembre de 2014 on preveiem que la Xarxa ja estigui en ple desenvolupament.

Els objectius que ens plantegem a la xarxa en aquestes dues etapes són:

1.- Construir la dinàmica interna de la xarxa amb un disseny que permeti la participació activa de totes les entitats i la pressa de decisions conjunta.

2.- Fer un anàlisi de les necessitats reals que tenen les entitats de la Xarxa i estudiar sortides tant cercant els recursos interns com d’altres extern que puguin estar al nostre abast.

3.- Intercanviar recursos entre les entitats de La Xarxa posant a l’abast del conjunt el bagatge que tenim conjuntament.

4.- Donar a conèixer la Xarxa a nivell intern de les entitats que la impulsen i a nivell extern, tant de les entitats que puguin entrar a formar part com la resta d’entitats de Catalunya

5.- Donar a conèixer la Xarxa a les Administracions públiques de caràcter supramunicipal i cercar recursos econòmics per reforçar els plans d’actuacions de les entitats.

Entitats:

Associació Joves per la Igualtat i la Solidaritat

Esplai La Florida

Club Esplai SanFeliu St Ildefons

Esplai Sant Feliu

Associació Batibull (Girona)

Associació Trèvol (El Vendrell)

Associació La Rotllana

Fundació Casal l’Amic (Tarragona)

Centre d’Esplai Xixell

Esplai Masia Espinós (Gavà)

Atzavara Arrels (Tortosa)

Esplai Eixida Camps Blancs

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *